Pille quiche

Ütlen kohe alguses ära, et retseptisoovitust siit ei tule. Esiteks sellepärast, et mingit konkreetset retsepti ma ei järginud. Ja teiseks ei kukkunud mõned asjad väga hästi välja ka. Järeldus – quiche tuleb saata uuele ringile.

Lugesin siit-sealt ja mõtlesin, mis kodus on ja mis ei oleks väga kallis juurde osta ning hakkasin pihta. Põhjaks valisin tavalise muretaignaretsepti, kuid tegin seda täisteranisujahuga (see ei olnud hea mõte, tuli kuidagi väga jahune). Või asemel kasutasin päevalillemargariini.  Struktuurilt oli see hästi kerge. Varasemast kogemusest tean, et põhi tuleks eelküpsetada, nii 10 minutit.

Sisuks praadisin sibulat ja spinatilehti. Segu maitsestasin soolaga. Sibula-spinatisegule laotasin poolikud kirsstomatid, millele omakorda kallasin peale kikerhernejahust ja maitseainetest koosneva segu (proportsioonid täiesti tunde järgi). Lisasin küüslaugupipart, soola, musta pipart ja prantsusepärast sinepit, seda seemnetega.

quiche1

quiche2

Kõik see kokku oli esialgu lootustandev, et näed, võib-olla kukubki välja. Pärast seda, kui pirukas ahjust välja sai ning natuke jahtunud, tõdesin, et põhi oli saanud liiga paks ja kuidagi liiga “liivane”. Ei olnud soovitud muredust. Võib-olla küpsetasin põhja ka üle, kuna  konkreetset aega ei jälginud. Täidis maitses seevastu hästi. Meenutas Sandra Vungi kikerherne-sibulaomletti.

Mida kõike sellest järeldan? Põhi peaks olema pigem õhem (järgmine kord kasutan jahu, mis annaks rohkem “haakuvust”), köögiviljadest tehtud täidist võiks sees rikkalikult olla (annab juurde mahlasust), kikerhernejahu asemel kasutaksin järgmisel korral taimsel koorel põhinevat segu (ehk tuleb niiskem). Aga eks see kokakunst üks eksperimenteerimise asi ole – isegi kui on retsept eest, ei pruugi kodus 100% samad koostisosad olemas olla.

P.S. Lõpupildi unustasin teha 😦

Advertisements

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s